Gedenken van MKZ-crisis

Op een mooi plekje met een paar bankjes in het groen aan de dijk bij Welsum staat een klein monument met een koe, een geit en een schaap. De dieren staan met hun staart naar de IJssel en met hun kop opgeheven naar het dorp.

Leugenbankje. 'We hebben allemaal onze vaste plek'

Op een warme zomeravond in augustus zitten er zeven mannen op en bij het picknickbankje op de hoek van de Raalterweg en Onder de Gelder.

Foto ANP

Kleinste stembureau van Nederland

Sinds 1948 verandert de huiskamer van Wim en Elly Westhoff uit Marle tijdens verkiezingen in een stemlokaal. Met 46 stemgerechtigden is dit het kleinste stembureau van Nederland.

Kerkhofploeg Boerhaar

Elke dinsdagmorgen rond 9.00 uur verzamelt zich een groepje mannen op het katholieke kerkhof van de H. Willibrorduskerk Boerhaar. Al enkele decennia wordt de begraafplaats onderhouden door vrijwilligers, die dat met groot plichtsbesef doen.

Noaberschap

De hulp die je in vroegere tijden van de buren kon verwachten wordt tegenwoordig geleverd door bedrijfsverzorging, verzekeringen, begrafenisondernemer, loonwerker, verhuizer en de brandweer.

Foto: Historische Vereniging Wijhe

“Wie nemen jullie als buren?”

“Negen jaar geleden kwamen we hier in Herxen wonen en gingen we kennis maken met onze buren”, vertelt Hans van Zwolle. “Het oudere echtpaar links van ons vroeg: Wie nemen jullie als buren?” Hans en zijn vrouw keken vreemd op van die vraag.

Oud-Hollandse gezelligheid in Ommen

‘Piet Hein zijn naam is klein’ klinkt het vrolijk door Ommen. Ieder half uur laat het carillon van het Oude gemeentehuis een opgewekt deuntje horen.