Processie Heilige Stede

Bedevaart naar de Heilige Stede

“Elk jaar kom ik op de fiets uit IJsselmuiden om de viering op de Heilige Stede bij te wonen. Dit jaar met gemengde gevoelens. We hebben te horen gekregen dat de kerk gesloten gaat worden.

Welsums Kermis Corso

Een vast onderdeel van de drie dagen durende Welsumse kermis is het corso op zaterdagavond. Het dorp aan de overkant van de IJssel telt slechts 600 inwoners, maar weet elk jaar weer een optocht van formaat te organiseren.

Theatercorso Sint Jansklooster

Het dorp zelf biedt een weinig spectaculair decor. Het centrum van Sint Jansklooster doet denken aan een naoorlogse nieuwbouwwijk. Des te verrassender is het spektakel dat zich op deze vrijdagmiddag in augustus voltrekt.

Gondelvaart Giethoorn

De gondelvaart van Giethoorn is een avondlijke optocht van versierde boten door het dorp Giethoorn, die door tienduizenden mensen wordt bezocht. Een jury bepaalt welke gondel de mooiste is.

Rentmeesterdag 2013

Rentmeesterdag Hof Espelo

Met de rentmeesterdag, die Hof Espelo eens in de twee jaar organiseert, komt u in aanraking met een oude traditie.

Schuttersfeest Diepenheim

Op de laatste zaterdag van september trekt een bonte stoet van historisch uitgedoste lieden door Diepenheim. De Schutterij rukt uit!

Nieuwjaarsduik Wierden

Het gegil is niet van de lucht. Niet alleen de dames, maar ook de heren rennen schreeuwend het koude water in. Sommigen wagen zich aan een echte duik, de meesten keren drooghoofds terug naar de kant.

Foto: Willem Blom

Marlediekerfietstocht

De MKZ-crisis van 2001 heeft een niet te onderschatten invloed op de buurtschap Marle. Een aantal boeren besluit zelfs om te stoppen.

Elfdorpentocht Albergen

Elk jaar, op de laatste zaterdag van augustus, vindt de Elfdorpentocht van Oude Trekker Club Albergen (OCTA) plaats. In een lange rij trekken op die dag oldtimers door de gemeente Tubbergen.

Martin Kuyer laat zijn uilen vliegen

Dragonheart Medieval Lifestyle

Dragonheart biedt de bezoekers een beleving, waarbij alles zo veel mogelijk aan de Middeleeuwen herinnert. Wapentuig, muziek, kleding, alles versterkt elkaar en geeft bezoekers het idee dat ze het dagelijks leven achter zich hebben gelaten.

Pagina's