Buurtvisite

Op een vrijdagavond in het begin van het nieuwe jaar komen de bewoners van buurschap Marle vanaf 21.00 uur bij elkaar om samen een borrel te drinken.

Carnavalsoptocht Enschede

Jaarlijks vindt op de zevende zondag voor Pasen de Enschedese carnavalsoptocht plaats.

Carnaval Boskamp

Traditioneel is Boskamp het eerste dorp van Salland met een carnavalsoptocht. Al om zaterdagochtend 10 uur gaat deze van start. Toch zit de stemming er al goed in. Om half zeven is men begonnen met een barbecue.

Foekepotterij

Op de laatste dag van carnaval komen kinderen in de basisschoolleeftijd verkleed aan de deur met een foekepot. Ze zingen het liedje: "Foekepotterij, foekepotterij, geef mij een centje, dan ga ik voorbij.

Palmpasenstok maken met Oll Ommer

Een geschilde stok met zijtakjes, versierd met buxus, een ketting van suikereitjes, pindasnoertje en geregen rozijntjes. Op de zijtakjes broodzwaantjes geprikt en sinaasappels bevestigd. Elementen van een echte Ommer palmpasenstok.

Palmzondag

Op een zonnige, maar zeer koude Palmpaaszondag met een stormachtige oostenwind loopt de H. Willibrorduskerk in Boerhaar langzaam vol.

Palmpasen Lonneker

Palmpasen Lonneker

Met Palmpasen wordt herdacht dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en door volgelingen werd toegezwaaid met palmtakken. Het feest wordt op de zondag vóór Pasen gevierd.

Palmpasen Hellendoorn

Van alle kanten stromen de ouders met kinderen toe. Ze dragen fraai versierde palmpasens met zich mee. Uit auto’s en zijstraten komen ze tevoorschijn en lopen in rijen richting de Dorpsstraat. Daar ziet het tegen 12.30 zwart van de mensen.

Paashout halen Ootmarsum

Aan het begin van de middag op Stille Zaterdag verzamelt zich een aanzienlijke menigte mensen op de Markt van Ootmarsum. Onder leiding van e “Poaskearls” maken ze zich op om hout te gaan halen in het Springendal.

Paasvuur Twekkelo

Op Eerste Paasdag organiseert de Vereniging Behoud Twekkelo samen met de Buurtkring Twekkelo het jaarlijkse paasvuur bij de Johanneskerk aan de Twekkelerweg in Enschede.

Pagina's