Oogstdag 2013

Oogstdag Hof Espelo

Al sinds een jaar of tien organiseert Hof Espelo eind juli de jaarlijkse oogstdag. Doorgaans vindt dit evenement plaats op de vierde zondag van juli.

De dikke steen op de Lemelerberg

De dikke steen op de Lemelerberg

De Dikke Steen op de Lemelerberg gold als grensteken tussen de marken Lemele en Archem. Hij stak met een punt boven het oppervlakte uit. Bij het uitgraven van de steen bleek dat hij 17 voet in de grond zat en 22 voet lang was.

Schaapherder

Teun Heuver (Lemele 1947) is 28 jaar lang herder geweest, in dienst van Landschap Overijssel. Als werkloze bouwvakker reageerde hij op een vacature bij Landschap Overijssel, waarna hij als manusje van alles een jaar aan de slag kon.

Floralia Vinkenbuurt

Floralia zet Vinkenbuurt in de bloemen

Vol enthousiasme spoeden kinderen van basisschool de Vinkenbuurt zich naar huis. In hun tas weggestopt bevinden zich een klein plantje en zonnebloempitje.

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora

Jan Veerman (1932) is een bekende Wijhenaar. Hij schreef een groot aantal boeken over Wijhe en was tot 1989 hoofd van de Tellegenschool. In 1971 nam hij het initiatief tot de aanleg van de heemtuin "IJsselflora".

Oneto Kleindierenshow

Al 60 jaar wordt in Enschede de Oneto kleindierenshow georganiseerd.

Welsumer kip

Welsum ligt aan de Gelderse kant van de IJssel, maar behoort tot de gemeente Olst-Wijhe. Dit dorp telt minder dan 600 inwoners, maar geniet internationale bekendheid vanwege het hoenderras dat hier begin 20ste eeuw is ontstaan: de Welsumer.

Mammoetboom in het Ledeboerpark

Bijzondere bomen

Als fabrieksstad ontstaan temidden van het platteland heeft Enschede enkele bomen, die al zo oud zijn, dat zij van die geschiedenis getuigen.