Strijd om de Zilveren Kloot

Het is even zoeken naar de thuisbasis van Klootschietvereniging Reutum, maar eenmaal ter plekke kan het je niet ontgaan. Rauwe kreten klinken de bezoeker van verre tegemoet. Een kleurige menigte doemt op aan het einde van een langgerekt grasveld.

Appelloop

Een meisje in een oranje t-shirt met een nummer op haar buik loopt aan de hand van haar moeder richting start. “Mama, ik kan helemaal niet zo hard lopen”, zegt ze zeurderig.

Military Boekelo - Enschede

Kernwoorden voor de Military Boekelo-Enschede zijn topsport, business en pleasure.

Batavierenrace

Batavierenrace

De Batavierenrace is een jaarlijkse estafetteloop voor en door studenten, die van de Radboud Universiteit Nijmegen naar de Universiteit Twente in Enschede wordt afgelegd.

Touwtrekken

Touwtrekken

De Touwtrekvereniging Boerhaar is opgericht in 1981 en bestaat momenteel uit veertien heren die deze sportieve traditie in stand houden. Het gaat om het sportieve element, maar de gezelligheid is ook belangrijk.

Hanenkraaiwedstrijd

Vanaf 19.30 uur is de zaal open in het gemoedelijke buurthuis van Elshof en stromen deelnemers en publiek langzaam binnen. Uiteindelijk ongeveer 70 mensen, waarbij opvalt dat alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.

Tukkerstocht Albergen

De Stichting Tukkerstocht Albergen organiseert elk voorjaar een wandelevenement in Twente. De Stichting Tukkerstocht Albergen is een stichting die al 50 jaar wandeltochten organiseert.

Slipjacht Luttenberg

De Jachtvereniging Soestdijk heeft in het voorjaar van 2015 voor de 38e keer haar jaarlijkse slipjacht gehouden in het Overijsselse Luttenberg.

Speeltuin Blekkerhoek

De speeltuinvereniging Blekkerhoek in Raalte dankt zijn naam aan de woonwijk waarin de speeltuin sinds de start is gevestigd, de woonwijk Blekkerhoek. Dat is een een typisch naoorlogse grote woonwijk, op loopafstand van het centrum van Raalte.

Kat uit de ton knuppelen in Vilsteren

Katknuppelen. Koninginnedag in Vilsteren

Joelende stemmen. Een stok die welgemikt een opgehangen ton in duigen doet vallen. Onder luid gejuich tuimelt een kat uit de kapotte ton. Enthousiast neemt de gelukkige werper de kat in zijn armen.