Oogstdag 2013

Oogstdag Hof Espelo

Al sinds een jaar of tien organiseert Hof Espelo eind juli de jaarlijkse oogstdag. Doorgaans vindt dit evenement plaats op de vierde zondag van juli.

GOGBOT festival Enschede

GOGBOT is een meerdaags futuristisch festival, waarin mediakunst van internationaal niveau wordt gecombineerd met technologie en met andere vormen van kunst, zoals elektronische muziek.

Rentmeesterdag 2013

Rentmeesterdag Hof Espelo

Met de rentmeesterdag, die Hof Espelo eens in de twee jaar organiseert, komt u in aanraking met een oude traditie.

Military Boekelo - Enschede

Kernwoorden voor de Military Boekelo-Enschede zijn topsport, business en pleasure.

Carnavalsoptocht Enschede

Jaarlijks vindt op de zevende zondag voor Pasen de Enschedese carnavalsoptocht plaats.

Palmpasen Lonneker

Palmpasen Lonneker

Met Palmpasen wordt herdacht dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnenreed en door volgelingen werd toegezwaaid met palmtakken. Het feest wordt op de zondag vóór Pasen gevierd.

Paasvuur Twekkelo

Op Eerste Paasdag organiseert de Vereniging Behoud Twekkelo samen met de Buurtkring Twekkelo het jaarlijkse paasvuur bij de Johanneskerk aan de Twekkelerweg in Enschede.

Batavierenrace

Batavierenrace

De Batavierenrace is een jaarlijkse estafetteloop voor en door studenten, die van de Radboud Universiteit Nijmegen naar de Universiteit Twente in Enschede wordt afgelegd.

De taalkamer in TwentseWelle. Hier worden boeken, muziek, film en de sprekende taalkaart geëxposeerd. De taalkamer in uniek in Nederland en de enige plek waar op deze manier taal onderdeel uitmaakt van een vaste museumtentoonstelling.

Twentse streektaal

De Twentse streektaal maakt deel uit van het Nedersaksische taalgebied en wordt in de hele regio gesproken. Binnen de regio kennen steden, dorpen en buurtschappen eigen varianten op het Twents.

Proef-eet Enschede

Aan het eind van de zomer struinen jaarlijks tienduizenden bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag de Oude Markt in Enschede af, als daar de Proef-eet plaatsvindt.

Pagina's