De Bottermarkt

In het midden van de jaren '60 is in Raalte initiatief genomen om de Sallandse Bottermarkt te gaan opzetten.

Kruudmoes

Al sinds mensenheugenis wordt in Salland kruudmoes gegeten. Kruudmoes is een streekgerecht met als hoofdbestanddelen gort (pallegäste of gepelde gerst), karnemelk, spek, rookworst, rozijnen en verse kruiden ("kruud").

Speeltuin Blekkerhoek

De speeltuinvereniging Blekkerhoek in Raalte dankt zijn naam aan de woonwijk waarin de speeltuin sinds de start is gevestigd, de woonwijk Blekkerhoek. Dat is een een typisch naoorlogse grote woonwijk, op loopafstand van het centrum van Raalte.

Stöppelhaene

Het Stöppelhaenefeest is een al ruim 60 jaar bestaande traditie van een 5 dagen durend mega-feest dat eind augustus van woensdag tot en met zondag wordt gevierd. In het hele Raalter centrum vieren bezoekers feest tijdens Stöppelhaene.

De ponyweek Heeten

Op het marktplein in Heeten staan de standbeelden van twee pony’s als symbool voor de

Slipjacht Luttenberg

De Jachtvereniging Soestdijk heeft in het voorjaar van 2015 voor de 38e keer haar jaarlijkse slipjacht gehouden in het Overijsselse Luttenberg.

Noaberschap

De hulp die je in vroegere tijden van de buren kon verwachten wordt tegenwoordig geleverd door bedrijfsverzorging, verzekeringen, begrafenisondernemer, loonwerker, verhuizer en de brandweer.